Pereka Laman Web Profesional

5 Tips memilih nama domain

Sebelum anda membina laman web anda, anda perlulah mempunyai nama domain terlebih dahulu. Artikel ini akan membongkarkan 5 tips terbaik dalam memilih nama domain yang sesuai untuk laman web anda yang mampu menarik trafik yang banyak serta berkekalan. Teruskan bacaan anda.

Read more...

5 ciri-ciri Hosting yang Baik

Sebuah laman web yang baik dan sentiasa berfungsi memerlukan hosting yang berkualiti tinggi juga. Justeru, artikel ini akan menggariskan 5 ciri-ciri hosting yang baik sebagai panduan anda.

Read more...

Apa itu hosting dan domain?

Jika anda berminat untuk mempunyai laman web sendiri di Internet tetapi tidak mempunyai sebarang pengetahuan mengenainya, artikel ini akan membantu anda memahami dua perkara asas yang penting tentangnya: hosting dan domain. Teruskan bacaan anda.

Read more...

Mengapa anda perlu menggunakan servis WebDesigner?

Sekarang, semakin ramai orang yang menggunakan internet untuk mencari apa yang mereka inginkan, samada produk mahupun perkhidmatan. Dahulu memang internet lebih berfungsi sebagai medium untuk mencari maklumat atau untuk menghabiskan masa menghibur diri anda sendiri, atau jarang-jarang sekali digunakan untuk membeli produk di sana-sini. Namun, trend ini sudah semakin berubah, kini lebih ramai orang menggunakan internet untuk mencari apa yang mereka inginkan, dan ini adalah berita gembira buat para peniaga kecil mahupun syarikat besar.

Read more...

Mengapa perlu belajar buat website sendiri ?

Suatu hadith Nabi SAW bermaksud, “Barangsiapa yang menghendaki dunia, maka dia perlulah menuntut ilmu. Dan barangsiapa yang menghendaki akhirat, maka dia perlu mununtut ilmu. Dan barangsiapa yang menginginkan kedua-duanya, maka dia haruslah menuntut ilmu.”

Read more...

Anda Boleh Baca dan Hantar Email Hosting melalui Gmail

Siapa yang menggunakan email hosting mereka seperti “ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ” biasanya perlu masuk dan lihat email mereka di dalam hosting juga.

Sebagai alternatif (bagi seorang yang ada banyak akaun dari pelbagai hosting) saya lebih suka membaca email dan menghantar email saya dari satu akaun GMAIL saya sahaja. Panduan ini menceritakan bagaimana untuk membaca dan menghantar email hosting dari akaun GMAIL. Tak perlu lagi masuk ke hosting untuk membaca email.

Read more...

Subcategories

Hubungi kami melalui This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. atau handphone (019) 460-1376

 

Alamat Kami

  • 100-1, Jalan 2/23A, Off Jalan Genting Klang, Taman Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur, Malaysia 53300
  • (013) 222-6295
    (019) 460-1376